اهواز - رییس خدمات فنی مجتمع پتروشیمی اروند گفت: بزرگترین زنجیره واحدهای پلی وینیل کلراید(PVC)، کلرآلکالی(CA) ، اتیلن دی کلراید(EDC) و وینیل کلراید منومر(VCM) جهان از نظر حجم تولیدات، در این مجتمع ، با 98درصد پیشرفت کاری مراحل نهایی نصب خود را پشت سر می گذارند.
"محمدرضا جلالی"، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این زنجیره که یک سوم PVC جهان را تولید خواهد کرد تا پایان امسال بهره برداری می شود.
وی اظهار داشت: مراحل پیش راه اندازی این زنجیره در زمینی به مساحت 108 هکتار هم اینک در دست اقدام است و تا چند ماه آینده برخی واحدهای آن در مدار تولید قرار خواهد گرفت.
جلالی از در دست راه اندازی بودن برخی واحدها مانند برج های خنک کننده خبر داد و گفت: از اهداف مهم این پروژه صنعتی و اقتصادی، تولید مواد با ارزش نظیر PVC با گریدهای E&C با تولید سالانه 300 هزار تن پلی وینیل کلراید به روش سوسپانسیون و 40 هزار تن دیگر از این محصول به روش امولسیون است.
وی ، تولید کاستیک(سود سوزآور) بر مبنای خلوص 100درصد به میزان 634 هزار تن و تامین گاز کلر برای تعدادی از واحدهای پتروشیمیایی منطقه به میزان 186 هزار و 700 تن در سال و سایر محصولات جانبی نظیر آب ژاول(هیپو کلرید سدیم) به مقدار 16 هزار و 260 تن و اتیلن دی کلراید به میزان 329 هزار و 300 تن در سال برای تامین نیاز بازارهای داخلی و صادرات به خارج از کشور را از دیگر اهداف طرح برشمرد.
جلالی ادامه داد: نمک صنعتی و اتیلن، خوراک اصلی برای تولیدات این طرح است که نمک به میزان یک میلیون و 300 هزار تن از طریق دریاچه های نمک در شهرستان سربندر و پس از تصفیه در کارخانه شست و شوی نمک و تبدیل به آب نمک با استفاده از خط لوله انتقال داده می شود.
وی اضافه کرد: اتیلن مصرفی نیز به میزان 252 هزار تن تا زمان راه اندازی خط لوله اتیلن غرب، از طریق اتیلن موجود در شبکه منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر ، اکسیژن مورد نیاز به مقدار 71 هزار و 300 تن از طریق پتروشیمی اروند و اسیدکلریدریک به میزان 50 هزار تن از پتروشیمی کارون تامین می شود.
رییس خدمات فنی مجتمع پتروشیمی اروند افزود: برای تکمیل این زنجیره تولید، تعدادی پروژه با عنوان پروژه های پیش نیاز شامل واحد شستشوی نمک، خطوط انتقال آب نمک از سربندر به پتروشیمی اروند، تغلیظ اسید سولفوریک، برجهای خنک کننده، آفسایت، واحد اکسیژن، خطوط لوله و ارسال محصول از Batter Limit اروند تا اسکله شماره دو، تاسیسات غیر صنعتی، استحصال نمک از آب دریا تعریف و توسط شرکتهای ایرانی طراحی و اجرا شده است.
وی از موارد کاربرد محصولات این زنجیره به تولید انواع لوله ها، شلنگ ها، عایق های حرارتی، لوازم آشپزخانه، تهیه مواد شوینده، اسباب بازی، ضد عفونی کننده ها و پاک کننده های صنعیت در صنایع نساجی اشاره کرد.
جلالی مجموع سرمایه گذاری صورت گرفته در این زنجیره را یک میلیارد یورو عنوان و خاطرنشان کرد: این زنجیره توسط شرکت های ایرانی به همراه یک شرکت آلمانی با به کارگیری فناوری های و فرآیندهای نوین روز جهان اجرا شده است.
وی اشتغال مستقیم حاصل از بهره برداری این طرح عظیم را دو هزار نفر دانست و گفت: 80درصد نیروهای مشغول فعالیت در پتروشیمی اروند بومی خوزستان هستند.
پتروشیمی اروند در سایت سه منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر در جنوب خوزستان واقع شده است.