خبر

گزارش ها و مصاحبه های اختصاصی

خبر

گزارش ها و مصاحبه های اختصاصی

گفت و گو با مبدع روش تصفیه آب شهری با گیاهان دارای جهش ژنتیکی

اهواز – "طاهره بردبار"، جوان 20ساله خوزستانی که موفق به ثبت سه اختراع در زمینه های پزشکی، فیزیک و بهداشت و درمان شده می گوید: حمایت هایی که از نخبگان در چهار سال اخیر به عمل آمده شایان توجه بوده است.  
فرزند شهید "محراب بردبار"، که برای تحصیل در رشته فیزیک دانشگاه امیر کبیر در مقطع کارشناسی پذیرش شده است، روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رییس جمهوری از ابتدای فعالیت دولت نهم تاکنون قدرت اجرایی یک سری سیاست های حمایتی از نخبگان را داشته و حمایت های معنوی و اقتصادی شایان توجهی از نخبگان در کشور به عمل آورده است.
وی اظهار داشت: نخبگان یک سری نیازهای مادی هم دارند که در کنار حمایت های معنوی به عمل آمده در صورتی که به تامین نیازهای روزمره آنان نیز توجه شود شاهد ایده آفرینی ها و ارائه کارهای جدید تر و بدیعی در زمینه های مختلف علمی از آنان خواهیم بود.
بردبار در اکتبر سال 2008 (مهر 87) در مسابقات نمایشگاه اختراعات و نوآوری های جهان در انگلستان که چهره های علمی از 48 کشور جهان در آن حضور داشتند شرکت کرده و در رشته مهندسی پزشکی در رده A موفق به کسب مدال برنز شد.
در این مسابقات، تیم 39 نفره نخبگان مخترع به سرپرستی "حمید رضائیان"، اعزامی از بنیاد حمایت از نخبگان ایران به نمایشگاه بین‌المللی اختراعات لندن توانست با کسب 14 مدال طلا، 10 نقره و 12 برنز، برای نخستین بار جوایز دایموند (الماس)، پلاتینیوم و طلای دوبل بخش مسابقات را نیز به دست آورد.
وی در نمایشگاه های نوومبرگ آلمان و بلژیک – بروکسل در سال 2009 که معتبرترین نمایشگاه های علمی در جهان محسوب می شوند، نیز آثار و اختراعات خود را شرکت داده بود.
به گزارش ایرنا بردبار، در زمان حاضر پروژه ای در مورد رفع بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب شهری سوسنگرد که باعث ایجاد مشکل برای روستاهای پیرامونی خود شده بود، به شرکت آب و فاضلاب خوزستان ارائه کرده که هم اینک در مرحله تایید پروپوزال برای اجرایی شدن قرار دارد.
این مخترع جوان خوزستانی تاکنون موفق به ثبت سه اختراع شده است.
یکی از این اختراعات، ارائه یک نوع دستگاه گراندسکوپ پزشکی برای تشخیص بافت عصبی از دیگر بافت های بدن است که در صورت تجهیز به لوازم جراحی مشکل قطع عصب برای پزشکان در حین جراحی را برطرف خواهد کرد.
تدوین روش جدید تصفیه آب و پسماندهای فاضلاب شهری با استفاده از گیاهان دارویی دارای جهش ژنتیکی(GMP) که برای نخستین بار در جهان ارائه می شود و نیز ثبت نظریه کوانتوم، حاصل دیگر تلاش های این جوان خوزستانی است.
بردبار، در سمینار کارآفرینی کشوری شاهد که با حضور رییس جمهوری و هیات وزیران در زمستان سال گذشته برگزار شد شرکت داشت و برای شرکت در دور آتی برگزاری آن نیز از وی دعوت به عمل آمده است.
بردبار که به عنوان برترین کارآفرین شاهد خوزستان در این سمینار شرکت خواهد کرد، با تشکیل یک تعاونی تولید نان صنعتی موفق به اشتغال زایی برای 15 نفر شده و با رایزنی های صورت گرفته به دنبال توسعه حجم فعالیت ها و ایجاد مشاغل جدید است.
وی می گوید: کارآفرینی یک نوع نخبگی است و کسی که بتواند با ایده های خود اقدام به کارآفرینی و ایجاد مشاغل جدید برای افراد جویای کار کند نخبه بوده و لازم است از این نخبگان اقتصادی حمایت شود.
بردبار اظهار داشت: نخبه کسی است که عملی انجام داده و نظریه ای به ثبت برساند که از طریق آن در تعالی بخشی به زندگی بشری از نظر اقتصادی و روشن کردن چراغ هدایت علمی در بین مردم تلاش کند.
این نخبه جوان خوزستانی گفت: اعضای بنیان علمی نخبگان پشتوانه خوبی از نظر حمایت های معنوی و اقتصادی دارند ولی به دلیل برخی سستی ها در زمینه کشف استعدادها تلاش قابل توجهی تاکنون صورت نگرفته است.
این مخترع 20ساله خوزستانی که در همایش نخبگان با حضور مقام معظم رهبری در روزهای سوم و چهارم آبان امسال نیز حضور داشت، افزود: لازم است چتر حمایتی از نخبگان بیش تر از آنچه هست گسترده شود تا شاهد بروز استعدادهای جوان در کشور باشیم.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد