خبر

گزارش ها و مصاحبه های اختصاصی

خبر

گزارش ها و مصاحبه های اختصاصی

۵۰ هزار میلیارد ریال هزینه توسعه کشت نیشکر در خوزستان

مدیرعامل جدید شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: از بدو تاسیس این شرکت(سال 1369) تاکنون حدود 33 هزار میلیارد ریال برای طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی هزینه شده که حجم سرمایه گذاری ها بانرخ روز ، به 40 تا 50 هزار میلیارد ریال افزون می شود.  
"نسیم صادقی"، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به راه اندازی کارخانه های شکر هفت واحد تابعه و کارخانه اتانول و خوراک دام افزود: هم اینک 12هزار میلیارد ریال دیگر لازم است تا چهار واحد کارخانه کاغذ چاپ و تحریر شرکت نیز با ظرفیت 350 هزار تن در سال راه اندازی شود.
وی درباره تفاهم نامه های منعقده بین شرکت و سفرای کوبا و ونزوئلا نیز اظهار داشت: با توجه به این که عمده نیاز ما دستیابی به تولید مطلوب است مشکل اصلی در تامین واریته های مختلف نیشکر است که در این زمینه در تحریم هستیم.
صادقی اضافه کرد: بهترین گونه با توجه به شرایط آب و هوایی گونه های آمریکایی است که با توجه به این که در چند سال اخیر در خوزستان با سرما مواجه بودیم قادر به تحمل سرما هستند.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: در سال های گذشته کوبا حدود 70 میلیون تن نیشکر برداشت و هفت میلیون تن شکر تولید می کرد و مرکز تحقیقات خوبی داشت اما از این حیطه خارج شده و تولید فعلی شکر در این کشور شاید حدود دو میلیون تن باشد، اما تیم های خوبی از نظر کارشناسی در این کشور وجود دارد که قراراست بنا به توصیه بیشترین میزان استفاده از آنها به عمل آید.
وی ادامه داد: گروه کارشناسی برزیل نیز بهترین گروهی است که می توان با آنها کار کرد، زیرا بزرگترین تولید کننده نیشکر در جهان بوده و سالانه حدود 500 تا 550 میلیون تن از این محصول را تولید می کنند.
وی، در بخش دیگری از این گفت و گو، خشکسالی ، سرمازدگی و بحث های مدیریتی را از عوامل کاهش تولید در این شرکت عنوان کرد و توضیح داد: تولید پارسال شکر در واحدهای تابعه حدود 150 هزار تن بوده اما آنچه در برنامه امسال دیده شده و دستیابی به آن غیر ممکن نیست افزایش تولید به میزان 350 تا 400 هزار تن است.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در عین حال درباره تاثیرات اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها روی قیمت شکر گفت: ابعاد طرح تحول اقتصادی در دولت در حال بررسی است و نوع ورودی که دولت می خواهد در این زمینه داشته باشد در مجموع مشخص نیست.
وی افزود: اجرای این طرح به مقدار خیلی زیاد در سوخت مصرفی شرکت تاثیر خواهد گذاشت اما از آنجا که با توجه به تلاش های به عمل آمده از گذشته تاکنون کارخانه های تابعه شرکت از نعمت گاز طبیعی بهره مند شده اند این تاثیر را خیلی کمتر خواهد کرد اما پیش بینی می شود روی قیمت شکر تاثیر بگذارد که این نیز بستگی به مجوزهایی دارد که داده می شود.
وی خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح پیش بینی می شود هزینه حمل و نقل از ضرایب فعلی تغییر کرده و سنگین تر شود، دنبال حل مشکل سوخت و برق نیز هستیم، شرکت حدود 70 مگاوات برق تولید می کند که در غیر فصل برداشت از نیروگاه های خود برای تامین برق مورد نیاز استفاده خواهیم کرد.
صادقی همچنین درباره دلایل راه اندازی نشدن کارخانه MDF شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی توضیح داد: این موضوع به دلیل مجموعه تحریم هایی است که برای تامین تجهیزات مورد نیاز قسمت پرس این کارخانه اعمال می شود، تجهیزات این قسمت آمریکایی است که با توجه به طولانی شدن دوره بهره برداری برخی از آن ها آسیب دیده و به همین دلیل باید تعویض شوند.
وی افزود: مکاتبات صورت گرفته و تلاش های انجام شده در این زمینه به جمع بندی نرسیده است.
وی طرف قرار داد در تامین تجهیزات این قسمت را آلمانی ها عنوان کرد و گفت: چون تجهیزات آمریکایی است به طور عمده در این رابطه خیلی کمک نکردند.
وی ادامه داد: هم اینک حدود 90 تا 95 درصد تجهیزات فراهم شده اما با توجه به این که دستگاه و نوع پرسی که استفاده می شود در ایران بی نظیر بوده و دومین تجهیزات ارزشمند در این زمینه در جهان به شمار می رود علاقه مند بودیم با توجه به حجم بالای سرمایه گذاری مورد نیاز طرف خارجی آن را راه اندازی کند.
شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی بزرگ ترین مجموعه تولید شکر و صنایع جانبی در ایران است که با هدف دستیابی به تولید 700 هزار تن شکر در سال با هفت واحد کشت و صنعت تابعه در سال 1369 با مصوبه دولت تأسیس شده‌است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد