"مجید روستا"، در حاشیه بازدید از سکونت های غیر رسمی اهواز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 32هزار هکتار از سکونت گاههای شهری در قالب 51 شهر اعم از کلان شهرها به جز تهران و اغلب شهرهای بزرگ به عنوان سکونت گاههای غیر رسمی شناسایی شده است.
وی اظهار داشت: سکونت گاههای غیر رسمی، سکونت گاههایی است که خارج از ضوابط برنامه های توسعه شهری شکل گرفته و ضعف شدید خدمات، امکانات و سرانه شهری در این محدوده ها بسیار بارز و اغلب ساکنان این مناطق را مهاجران روستایی تشکیل می دهند که به دلایل مختلف از جمله اشتغال به شهرها مهاجرت کرده اند.

روستا گفت: این سکونت گاهها، امروزه نه تنها درکشور ما که در تمامی کشورهای در حال توسعه نتیجه باز تولید فقر شهری بوده که به دلیل عمومی شدن آن توسعه می یابند.
این مقام مسوول در وزارت مسکن و شهرسازی اظهار داشت: وضعیت این سکونت گاهها در کشور نسبت به سایر کشورها به ویژه از نظر خدمات رسانی شهری و نیز مسکونی بهتر بوده و این فرصتی برای مدیران شهری است تا سرمایه های اجتماعی، معنوی و مادی موجود دراین مناطق را مدیریت کنند تا این معضل به کمک خود مردم و از درون آنها حل شود.
وی ادامه داد: در زمان حاضر برای سکونت گاههای غیر رسمی شناسایی شده برنامه توانمند سازی و ساماندهی تدوین و در مقابل تهیه این برنامه ها ستاد های استانی و ملی توانمند سازی این نواحی شکل گرفته است.
روستا یادآوری کرد: ستادهای استانی به دبیری رئیس سازمان مسکن و شهرسازی تشکیل شده که وظیفه آنها ایجاد تعامل و تعادل در ارایه خدمات شهری و برنامه ریزی محلی برای این مناطق است.
مدیرکل دبیرخانه ستاد ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونت گاههای غیر رسمی وزارت مسکن و شهرسازی ادامه داد: این ستاد نیز به ریاست وزیر مسکن و شهرسازی و عضویت 14وزارتخانه مرتبط تشکیل شده که وظیفه آن تدوین و تنظیم خطوط کلی توسعه و تهیه برنامه های توانمند سازی و تدوین قوانین مرتبط و سیاستگذاری کلان است.
وی گفت: این ستادها به دنبال مصوبه هیات وزیران در خصوص تدوین سند ملی توانمند سازی و ساماندهی سکونت گاههای غیر رسمی تشکیل شده اند که حاصل هم اندیشی و اجماع دستگاه های اجرایی، جامعه حرفه ای و دانشگاهی کشور است.
روستا با بیان اینکه ایران جزو معدود کشورهای داری سند ملی دراین زمینه است، افزود: در ارتباط با ساماندهی این سکونت گاهها در قالب همکاری مشترک با بانک جهانی در شهرهای بندرعباس، کرمانشاه، سنندج و تبریز با نگاه توانمندسازی و رویکرد اجتماعی اقدام های ارزشمندی انجام شده که تجارب آن در آینده نزدیک ارایه می شود.
این مسوول اعتبار بانک جهانی که برای این شهرها هزینه شده را یک صد میلیون دلار عنوان و خاطرنشان کرد: در قالب ردیف عمومی دراختیار نیز حدود یک هزار و730 میلیارد ریال برای ساماندهی و توانمند سازی سکونت گاههای غیر رسمی در سایر شهرهای دارای طرح های مصوب تخصیص و ابلاغ شده است.