خبر

گزارش ها و مصاحبه های اختصاصی

خبر

گزارش ها و مصاحبه های اختصاصی

توسعه منافع مشترک اقتصادی برای تعمیق روابط ایران وعراق ضروری است

اهواز – عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن مشترک ایران و عراق با بیان این که ایران سالانه پنج میلیارد دلار انواع کالا و خدمات فنی و مهندسی به عراق صادر می کند گفت: توسعه منافع مشترک اقتصادی برای قوام بخشی و تعمیق روابط دو کشور امری ضروری است.  
"عبدالرحمن سلیمانی دهکردی"، در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: محورهایی که در تفاهم نامه همکاریهای مشترک دو طرف لحاظ شده اساسی بوده و لازم است با تطبیق این محورها، کاستیها برطرف و نقاط قوت تقویت و اجرایی شود.  

وی ادامه داد: طرف عراقی حساسیت لازم را در عملی کردن توافقات به عمل آمده نشان نمی دهد و در مورد مسایلی که نیاز است به سرعت تصمیم گیری شود می گویند با بغداد باید هماهنگی کنند و هنوز به این سمت و سو تمایل ندارند که مناسبات اقتصادی که هر روز رو به توسعه است از طریق بانکها شکل بگیرد.
عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن مشترک ایران و عراق گفت: طرف عراقی ساز و کار لازم برای تحول و گذر از تجارت سنتی را به سوی آنچه که در جهان امروز معمول شده است فراهم نمی کند. وی اظهار داشت: انتقال پول و مبادله کالا از طریق بانکها، از معضلات جدی برای فعالان اقتصادی ایران است که وقتی می خواهند به عراق سفر کنند با مشکل صدور روادید از طرف عراقی روبه رو هستند، این در حالی است که در مقابل، طرف عراقی به راحتی می تواند ویزا دریافت و به ایران تردد داشته باشد.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اهواز افزود: اعتقاد به ایجاد منافع اقتصادی مشترک داریم اما تجار ایرانی به راحتی نمی توانند روادید دریافت و به عراق سفر کنند.
سلیمانی دهکردی اضافه کرد: عمده مشکلات با ساخت پایانه صادراتی در چذابه و شلمچه برطرف شده اما عراق باید شعبه هایی از بانکهای خود را برای انجام مبادلات تجاری در ایران ایجاد کند.
وی از محدودیتهای موجود در ارتقا سطح مبادلات دو طرف ایرانی و عراقی به این موضوع اشاره کرد که هر تاجر عراقی بیش از 10 هزار دلار نمی تواند وارد ایران کند.
عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن مشترک ایران و عراق گفت: در مقطعی از زمان حضور ایران در بازار عراق بلامنازع بود به لحاظ این که شرایط عراق به سمت ثبات و امنیت پیش رفت حضور رقبا در بازار آن کشور جدیتر شد و الان حضور ایران بلامنازع نیست.
وی افزود: گرچه روند رو به رشد و توسعه ای در ارتقا سطح روابط و مبادلات تجاری داشتیم و بگونه ای نبود که کاهش داشته باشیم اما نسبت به حجم مبادلات و فعالیتهای اقتصادی در عراق، حضور رقبا در بازار آن کشور پررنگتر از گذشته شده است.
او ترکیه، سوریه، عربستان، لبنان و کویت را عمده کشورهایی دانست که بیشترین حضور را در بازار عراق دارند.
وی از مزیتهای نسبی ایران برای حضور بیشتر در این بازار به صادرات محصولات کشاورزی، صنعتی، مصالح ساختمانی و مواد پروتئینی و ماهی اشاره کرد.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اهواز گفت: مشکل اصلی صدور روادید از سوی طرف عرافی است وگرنه امنیت سرمایه گذاری در آن کشور برای سرمایه گذاران ایرانی وجود دارد.
وی به صادرات سوخت مازوت تولیدی پالایشگاههای عراق از طریق بندر امام خمینی(ره) اشاره و بیان کرد: این از مزیتهای نسبی عراق است که با توجه به زیرساختهای آن کشور صادرات مازوت می تواند برای ایران منابع درآمدی به دنبال داشته باشد.
امسال بیش از 250 هزار تن سوخت مازوت تولیدی پالایشگاههای بی جی، کرکوک و سلیمانیه عراق به بندر امام خمینی(ره) حمل و از این طریق به سایر کشورها ترانزیت شده است.
وی واردات کالاهای عراقی به ایران را بسیار ناچیز خواند و بدون اشاره به رقم آن اظهار داشت: عراق بستر مناسبی برای حضور ایران با برپایی نمایشگاه کالاهای ایرانی است اما این کار باید با مطالعه باشد و نوع کالاها بگونه ای انتخاب شود که مزیت نسبی ما است و ایران را در شرایط مناسب رقابتی قرار می دهد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد